Ad
Të pa besueshme deri më sot në Myzeqe dhe në Shqipëri, por plotësisht të vërteta me dekumenta e objekte

Të pa besueshme deri më sot në Myzeqe dhe në Shqipëri, por plotësisht të vërteta me dekumenta e objekte

Ad

Pa censurë nga MIHAL JANO

…… duke ndjekur gjurmët e Jeronim De Radës….të gjitha të dhënat e jetës dhe veprës së këtij kolosi të Rilindjes kombëtare tregojnë se origjina e tij është nga rajoni i Myzeqesë…Milosao..emri i kryevepres së tij lidhet me qytetin e Milos, sot rrënojat e Babunjës së vjetër në Lushnje, Skutara quhej Myzeqe në Mesjetë sepse Skutari është trajta bizantine, helene e emrit Myzeqe, kurse në sllavishtja quhej Çërnicës, Qerreti pran Lushnjes i ka të dallueshme rrënojat e këtij qyteti dhe Koniatit që përmend De Rada është në veri të Lushnjes…por dhe fshati Maqi, Maki, Maçi ku lindi De Rada dikur ishte fshat pran Kryekuqit në Lushnje…. edhe në varrin e Kostandin Arianitin ë motra e tij Donika Kastrioti ka shkruar se ishin nga Skutara…pra nga Kononvila sot Stan Karbunara… ka shumë elemente që e mbështesin këtë të vërtetë historike dhe jo hipotezat dhe gënjeshtrat e studjuesve tanë …

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *