Ad
Si sot 77 vjetë më parë më 16 shtator 1942 PKSH me në krye komandanti legjendar shokun Enver Hoxha

Si sot 77 vjetë më parë më 16 shtator 1942 PKSH me në krye komandanti legjendar shokun Enver Hoxha

Ad

Si sot 77 vjetë më parë më 16 shtator 1942 PKSH me në krye komandanti legjendar shokun Enver Hoxha organizuan Koferenca e Pezës e cila ishte një prej ngjarjeve më të mëdha e të rëndësishme në historinë e popullit shqiptare gjatë Luftës së Dyte Botërore. Koferenca vendosi për bashkëpunimin e popullit shqiptar, pa dallim feje, krahinë, ideje, në një organizatë të përbashkët, Fronti Nacional Çlirimtarë.

Në rezolucion theksohej:
— të zhvillohet luftë pa kompromis kundër pushtuesve fashistë dhe tradhëtarëve pèr një Shqipëri të lirë, të pavarur dhe demokratike;
— bazat e verteta të bashkëpunimit të popullit shqiptar janë hedhur dhe do të forcohen vetëm në luftë kundër pushtuesit:
— të bëhet organizimi i shëndoshë i gjithë shqiptarëve të vërtetë, pa dallim klase, bindjeje politike, feje dhe krahine në një frontë të përbashkër nacionalçlirimtar;
— të ngrihen gjithkund këshillat nacionalçlirimtare si organe të bashkimit e të organizimit të popullit në luftë dhe si organe të pushtetit popullor;
–të popullarizohet dhe të përgatitet kryengritja e përgjithshme e armatosur e popullit si etap e fundit, si rrjedhim i llogjikshëm i luftës partizane etj.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *