Ad
Shoqëria njerzore pranon më lehtë një teori absurde dhe të vërtetuar si të tillë se sa të mbyllë mendjen për të kufizuar fantazinë

Shoqëria njerzore pranon më lehtë një teori absurde dhe të vërtetuar si të tillë se sa të mbyllë mendjen për të kufizuar fantazinë

Ad

Nga Arjan Nikaj

Për shkak të formimit tim shkencor teorit konspirative janë dhe ngelen përralla të bukura që të gjithë kanë qef ti dëgjojnë njësoj si dikur fëmijë, e cila na ushqente fantazinë.

Fantazia është ajo që i ka hapur rrugë zhvillimit të shoqërisë njerzore drejt teknollogjisë, por vetëm shkenca e bën të mundur këtë.

Domosdoshmëria për ta mbajtur mendjen e hapur ndaj ideve të reja, rishikimi dhe vlersimi i atyre të vjetra, pranimi ndaj çdo ideje apo argumenti që duket interesant e bën të pamundur mospranimin e teorive të vërtetuara si absolutisht absurde.

Shoqëria njerzore pranon më lehtë një teori absurde dhe të vërtetuar si të tillë se sa të mbyllë mendjen për të kufizuar fantazinë .

Kjo është kostoja që paguajmë për të mbajtur mendjen të hapur, që të lemë miliona njerëz të besojnë se toka është e sheshtë.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *