Ad
Pesëdhjetë ton ndihma humanitare nga Vllehët e Epiri për tërmetet shqiptare

Pesëdhjetë ton ndihma humanitare nga Vllehët e Epiri për tërmetet shqiptare

Ad

Pesëdhjetë ton ushqime dhe lloje të tjera të ndihmave humanitare të mbledhura nga qytetarë, organe dhe biznese të Epirit – me iniciativën e Guvernatorit Rajonal, Z. Alexandros Kachmanis, dhe me koordinimin e Zëvendësguvernatorit Rajonal përgjegjës për Solidaritetin Social – Solidaritetin Social. 18 dhjetor në Argjipeshkvinë e Tiranës dhe Gjithë Shqipërinë për lehtësimin e tërmetit.
Misioni drejtohej nga Guvernatori Rajonal, Z. Alexandros Kachmanis, dhe Agjensitë Nën-Rajonale Agni Nakou-Dassoula-Ulysses Potsis, Këshilltari Rajonal Makis Gaitanidis dhe Kryeshefi Ekzekutiv morën pjesë.
Misioni u mirëprit nga Peshkopi i Apolonisë dhe Feri Nikollaos, të cilët kërkuan që Kryepeshkopi i Tiranës Z. Anastasios të përcjellë falënderimet e tij për qytetarët e Epirit, të cilët nga ana e tyre kontribuan në tërmetin e Eskimes dhe tërmetin për lehtësimin e tyre.
Qarku i Epirit ndjen nevojën për të falënderuar publikisht qytetarët, Bashkitë, Metropolitët, shkollat dhe të gjitha organizatat e tjera që iu përgjigjën ftesës së tij dhe kanë kontribuar në mbledhjen dhe dërgimin e ndihmës humanitare, e cila u garantua nga Autoriteti. do ta arrijë marrësin e tij përfundimtar plotësisht.
Në detaje, organet bashkëpunuese janë:

OQ IOANNINON
• Departamenti i Mirëqenies Sociale të rajonit të Epirit (numër i madh i qytetarëve)
• Mitropolia e Janinës
• Manastiri i Dourahannis – Shtëpia e Konviktit të Anthos
• OKPAPA – D. Janinë
• Komuna e Konitsa
• Qendra e Mirëqenies Sociale në Epir
• Shoqata Familjare KETHEA Epir
• Rinia SYRIZA
• Traineri (Shoqata e Shoqatave të Futbollit të Epirit)
• ELTA Janinë (Hellenic Car Company)
• Shkolla Fillore e Shpatit të Maleve
• Shoqata e Hotelierëve në Metsovo
• Kompania e qumështit DODONI
OQ ARTA
• Adresa Shëndetësia dhe Kujdesi Social ARTAS (Qytetarë)
• Arta Metropolis
• Kryqi i Kuq i Artës
• Shkolla Fillore Kostakia
• Shkolla Fillore Anezas
OQ PREVEZAS
• Adresa Shëndetësia dhe Kujdesi Social PREVEZAS (Qytetarët)
• prefektura e Prevezës
• Komuna e Pargës
• Z. Goumas Achilleas Këshilltar Rajonal (1 ton fasule)
• Shoqata e Trinisë Presbyteriane
• Bakery George Yoldasis
OQ Thesprotias
• Komuna e Souli
• Komuna e Filiates

Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την
Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Πενήντα τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου – μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και με το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αγνής Νάκου- Δασούλα- παραδόθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Πάσης Αλβανίας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
Επικεφαλής της Αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα- Οδυσσέας Πότσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Γαιτανίδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη.
Την αποστολή υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο οποίος και ζήτησε να διαβιβασθούν εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Αναστασίου οι ευχαριστίες του προς τους πολίτες της Ηπείρου, που από το υστέρημά τους συνέδραμαν τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας και εν γένει το έργο της Εκκλησίας για την ανακούφισή τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους πολίτες, τους Δήμους, τις Μητροπόλεις, τα σχολεία και όλους τους άλλους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και οργανωμένα συνέβαλαν στη συγκέντρωση και στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία με την εγγύηση της Αρχιεπισκοπής θα φθάσει ακέραια στους τελικούς αποδέκτης της.
Αναλυτικά οι φορείς που συνεργάστηκαν είναι οι εξής:

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Ηπείρου (Μεγάλος Αριθμός Πολιτών)
• Μητρόπολη Ιωαννίνων
• Μονή Δουραχάνης – Οικοτροφείο ΑΝΘΟΣ
• ΟΚΠΑΠΑ – Δ. Ιωαννιτών
• Δήμος Κόνιτσας
• Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου
• Σύλλογος Οικογενειών ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
• Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
• ΕΠΣΗΠ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου)
• ΕΛΕΤΑ Ιωαννίνων (Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτων)
• Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς
• Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου
• ΔΩΔΩΝΗ Γαλακτοκομική Εταιρεία
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
• Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΑΡΤΑΣ (Πολίτες)
• Μητρόπολη Άρτας
• Ερυθρός Σταυρός Άρτας
• Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών
• Δημοτικό Σχολείο Ανέζας
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πολίτες)
• Μητρόπολη Πρεβέζης
• Δήμος Πάργας
• Περιφερειακός Σύμβουλος Κος Γκούμας Αχιλλέας (1 τόνο φασόλια ξηρά)
• Σύλλογος Τριτέκνων Πρέβεζας
• Αρτοποιία Γιώργος Γιολδάσης
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• Δήμος Σουλίου
• Δήμος Φιλιατών

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *