Ad
Mbi 180 shtete, përveç SHBA, do të kufizojnë tregtinë globale të mbetjeve plastike

Mbi 180 shtete, përveç SHBA, do të kufizojnë tregtinë globale të mbetjeve plastike

Ad

Mbi 180 shtete, përveç SHBA, do të kufizojnë tregtinë globale të mbetjeve plastike.
Qeveritë e 187 vendeve kanë rënë dakord të kontrollojnë qarkullimin e mbetjeve plastike midis kufijve kombëtarë, në përpjekje për të frenuar krizën plastike në botë, por Shtetet e Bashkuara nuk ishin midis këtij grupi. Vendet ranë dakord të shtojnë çështjen e plastikës në Konventën e Bazelit, një traktat që rregullon qarkullimin e materialeve të rrezikshme nga një vend në tjetrin për të luftuar efektet e rrezikshme të ndotjes plastike në mbarë botën.
Kjo masë e re ndërkombëtare është “një hap shumë i rëndësishëm drejt marrjes së masave kundë kësaj disbalance dhe rikthimit të llogaridhënies ndaj sistemit global të menaxhimit të mbetjeve plastike”, tha WWF.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *