Ad
KUSH JANË 30 INTELEKTUALËT QË PO KRIJOJNË OPOZITËN SHQIPTARE DHE QË MBËSHTETEN FUQISHËM NGA SHBA DHE BE??

KUSH JANË 30 INTELEKTUALËT QË PO KRIJOJNË OPOZITËN SHQIPTARE DHE QË MBËSHTETEN FUQISHËM NGA SHBA DHE BE??

Ad

Kohët e fundit ka shumë zëra që vetë faktori ndërkombëtar është i interesuar kërkon të krijoj opozitën reale shqiptare.

Të përzgjedhurit janë nga të gjitha fushat e aspektit profesional akademik etj. Mes tyre ka shume juristë të nivelit të lartë te cilet janë pjesa kryesore e drejtimit të kësaj lëvizje.

Pikërisht është kjo që e bëri të kushtoj vëmëndje faktorin ndërkombëtar për të vecuar ekipin nismëtar për mbeshtetje totale. Ky grupim dikur të shpërndarë tani të grupuar nën mbështetjen ndërkombëtare  ka qenë aktive, dhe shumë herë e ka zhvilluar detyrën e saj morale dhe intelektuale. Nëpërmjet denoncimeve të ndryshme, betejave në rrjetetsociale  apo ngritjen e shqetësimeve të qytetarëve, ka arritur që të sensibilizojë opinionin publik shqiptar. Si të thuash, në aspektin e saj denoncues dhe kritik ndaj qeverisë dhe klasës politike shqiptare, çdo aksion i saj ka qenë në rrugën e duhur.

Ka një perceptim të përgjithshëm, opozita shqiptare në këto momente, nuk është e fortë mjaftueshëm për t’u përballuar me këtë qeveri, edhe pse ajo në kohët e fundit ka kaluar nga një skandal në tjetrin, apo ka patur shumë probleme, sidomos në mandatin e dytë të saj.

E vërteta është se, që një opozitë të krijohet si një alternativë e besueshme për qeverisjen e vendit, nuk mjafton të bëjë vetëm rolin e detektorit të problemeve të qytetarëve, por lipset një strategji politike drejt rrugës së pushtetit. Në të kundërt, do të ngelet vetëm një forcë denoncuese dhe asgjë më tepër. E për ta bërë këtë, ka nevojë të ndërmarrë disa hapa thelbësorë për strategjinë e saj politike. koha ne vazhdim do te tregoj se cili eshte grupimi qe mbahet nën kushte mosdeklarimit të plotë nga vete grupimi dhe faktori nderkombetar.

Shpresojm qe vendi me te vertet te kete nje grupim te ri politk i cili te jete opozita reale shqiptare./RRJETAT/

● – RRJETAT.COM

 

Authored by: Rrjetat

There is 1 comment for this article
  1. Rrjetat at 11:43 am

    Mendoj se opozita reale duhet.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *