Ad
JA KUSH JANË PARLAMENTARËT E PARË SHQIPTAR

JA KUSH JANË PARLAMENTARËT E PARË SHQIPTAR

Ad

Foto e rrallë: Parlamanti i parë shqiptarë i vitit 1921

Është ndër të rrallat dhe mbase edhe e vetmja foto të vitit 1921 ku në një foto janë të gjithë deputetët e Parlamentit të parë shqiptar.”Parlamenti që bëri shumë, dhe deputetët që i dhanë shumë vendit edhe pse përçrarja e tyre i solli dëme të mëdha vendit më vonë”. Pjesë e legjislaturës së parë shqiptare ishin këta deputetë, emrat janë të renditur sipas rreshtave në foto:

Rreshti 1-Llambi Goxhomani, Bahri Omari, Ali Koprenca, Milto Tutulani

Rreshti 2-Luigj Gurakuqi, Atë Gjergj Fishta, Shefqet Vërlaci, Osman Haxhia, Ahmet Zogolli, Eshref Frashëri

Rreshti 3-Shefqet Daiu, Ali Këlcyra, Kolë Thaçi, Halit Rroji, Banush Hamdi Bega, Qemal Vrioni, Ahmet Hastopalli, Dom Ndre Mjeda, Maliq Bushati, Pandeli Cale, Anton Beça

Rreshti 4-Spiro Koleka, Shuk Gurakuqi, Masar Këlliçi, Rexhep Mitrovica, Spiro Papa, Agatokli Xhitoni, Leonidha Frashëri, Syrja Pojani, Stavri Vinjau, Patuk Saraçi, Taqi Buda, Ibrahim Xhindi

Rreshti 5-Leonidha Koja, Koço Tasi, Mustafa Kruja, Qazim Kokoshi, Loni Kristo, Bajram Fejziu, Mustafa Maksuti, Qemal Mullaj, Sejfi Vllamasi, Bektash Cakrani

● – RRJETAT.COM

 

 

 

 

 

 

 

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *