Ad
Ja çfarë ka thënë Fashisti Indro Montaneli per Enver Hoxhen

Ja çfarë ka thënë Fashisti Indro Montaneli per Enver Hoxhen

Ad

 • Ky vend në fakt nuk kishte qenë kurrë i bashkuar as prej race, as prej gjuhe, as prej feje. U bashkua nën Hoxhën.
 • Burri i shtetit më jetëgjatë përsa i përket ushtrimit të pushteti.
 • E fitoi pushtetin si partizan.
 • E bëri Shqipërinë të papenetrueshme prej askujt, përfshirë SHBA-të.
 • Ishte edhe një situatë që i justifikonte persekutimet.
 • Shqiperia pas 1945 ishte tokë e lakmuar për pushtim. Greqia e mbështetur nga Perëndimi donte Epirin.
 • Jugosllavia e mbrojtur nga Stalini, që atëherë kishte një dobësi për Titon, kërkonte Shkodrën dhe gjithë Veriun.
 • Hoxha nuk kishte në anën e tij askënd kur u paraqit në Konferencën e Paqes. Nuk kishte asgjë tjetër, veçse kurajës.
 • Në emër të Shqipërisë foli edhe në Konferencën e Parisit duke zbuluar mes të tjerash një nuhatje prej politikani race.
 • Për të shpëtuar pavarësinë e Shqipërisë kishte nevojë që Shqipëria të ishte e bashkuar.
 • Për të shpëtuar pavarësinë e Shqipërisë kishte nevojë që Shqipëria të ishte e bashkuar.
 • Ky vend në fakt nuk kishte qenë kurrë i bashkuar as prej race, as prej gjuhe, as prej feje. U bashkua nën Hoxhën.
 • Hoxha arriti atë që nuk e arriti dot as Skënderbeu; bashkoi shqipetaret si brenda ashtu edhe jashte kufirit.
 • Kur pati në dorë vendin e tij të vogël, Hoxha luajti si të ishte një fuqi e madhe.
 • Iu afrua Stalinit për t’u mbrojtur nga Tito që e kishte në kufi.
 • Hoxha ka ditur të bëjë të funksionojë edhe vetë komunizmin. Dhe kjo duhet besuar.
 • Nuk kishte dobësitë dhe salltanetet e Causheskut apo Kim Il Sungut.
 • Në publik shfaqej rrallë.
 • Ishte e vetmja xhaketë komunisti e nomenklaturave që nuk mbante medalje deri në kërthizë.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *