Ad
I prishëm të gjitha, më copë i shkatërruam barbarisht të gjitha

I prishëm të gjitha, më copë i shkatërruam barbarisht të gjitha

Ad

(Duke ju referua Fotos së tarracave me agrume në bregdetin e Jugut, por jo vetëm atyre… )
I prishëm të gjitha, më copë i shkatërruam barbarisht të gjitha, nën mashtrimin: “Të nisim nga Zero se, janë vepra të Komunizmit…” , etjera mashtrime me të ngordhurin: Komunizëm. Çfarë çmëndurie, që vetëm Ne shqiptarët e kemi bërë nga gjithë vendet e tjera ish Komuniste të Lindjes. Gjithçka që kishte mëndimin përparimtare pavarësisht rregjimit/sistemit, djersën e brezave deri dhe me sakrifica me jetë, e pranueshme për zhvillim të mëtejshëm pavarësisht ndryshimit të regjimit (sistemit politik e shoqëror të pas 1990), nuk kishte pse të shkatërrohej barbarisht. Ndaj Perëndimi dhe do në BE nuk na duan në gjirin e Tyre, se na njohin tashmë mjaftë/shumë mirë sa të pabesë jemi me veten e vendin tonë, e le pastaj me të tjerët. Kjo është çmënduria jonë kolektive, që gjithçka e identifikojmë politikisht dhe provincialisht.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *