Ad
Fraza me 3 fjalë që mund t’ju ndihmojë të merrni vendime më shpejt, sipas Jeff Bezos

Fraza me 3 fjalë që mund t’ju ndihmojë të merrni vendime më shpejt, sipas Jeff Bezos

Ad

“Kundërshto dhe përkushtohu”.

Sipas Jeff Bezos, themeluesi dhe CEO i Amazon, kjo frazë është çelësi për të qenë sa më efektiv.  

Bezos vazhdimisht i rikujton stafit se ata kurrë nuk duhet të jenë të vetëkënaqur me suksesin e tyre.

Ai shkruan:

“Nëse keni bindje në një drejtim të caktuar edhe nëse nuk ka pasoja është mirë të thuhet, ‘Ne nuk jemi dakord sepse kemi mendime të ndryshme. Gjejmë një zgjidhje të thjeshtë? Kundërshto dhe përkushtohu. Në momentin qe e thoni këtë, bashkëbiseduesi nuk do të jetë i sigurt për përgjigjen, por gjithsesi do të thotë Po”.

Mospajtimi dhe përkushtimi është përdorur si strategji nga Amazon edhe për shitjen e produkteve si Alexa dhe Echo. Kushdo që punon me një produkt të ri duhet të ndajë mendimin e tij.

Amazon e përshkruan kështu këtë parim:

“Drejtuesit janë të detyruar të sfidojnë vendimet kur nuk janë dakord me to, edhe pse kjo është disi jo e sjellshme apo e lodhshme. Drejtuesit kanë bindje dhe janë të palëkundur. Ata nuk bëjnë kompromise për hatër të kohezionit social. Kur merret një vendim, ata  përkushtohen plotësisht”.

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *