Ad
MID’HAT FRASHËRI E KA LENË AMANET QË KOCKAT MOS TË VARROSEN KURR NË SHQIPËRI

MID’HAT FRASHËRI E KA LENË AMANET QË KOCKAT MOS TË VARROSEN KURR NË SHQIPËRI

Ad

 

Qeveria vendos të sjell në Shqipëri eshtrat e Mid’hat Frashërit, akordon 3.2 milionë lekë fonde.Ceremonia e rivarimit me rastin e 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit 14-22 nëntor 2018

VENDIM Nr. 485, datë 31.7.2018 PËR KTHIMIN NË ATDHE TË ESHTRAVE TË PERSONALITETIT TË SHQUAR TË LETRAVE SHQIPE DHE TË KULTURËS MBARËKOMBËTARE MID’HAT FRASHËRI1. Kthimin në atdhe të eshtrave të personalitetit të shquar të letrave shqipe dhe të kulturës mbarëkombëtare Mid’hat Frashëri.

2. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, nëpërmjet misionit diplomatik të Republikës së Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, do të organizojë procedurat e nevojshme ndërshtetërore, për të sjellë në atdhe eshtrat e personalitetit Mid’hat Frashëri.

3. Ceremonia shtetërore e kthimit në atdhe të eshtrave do të organizohet gjatë javës përkujtimore të 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit, 14–22 nëntor 2018, e cila përkon me një nga kremtimet madhore të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut.

4. Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, në buxhetin e miratuar për vitin 2018, në programin 01120 “Mbështetje diplomatike jashtë shtetit”, t’i shtohet fondi prej 3 239 400 (tre milionë e dyqind e tridhjetë e nëntë mijë e katërqind) lekësh, për organizimin e procedurave të nevojshme ndërshtetërore për të sjellë në atdhe eshtrat e personalitetit të shquar të letrave shqipe dhe të kulturës mbarëkombëtare Mid’hat Frashëri, me qëllim zhvillimin e ceremonisë shtetërore gjatë periudhës 14-22 nëntor 2018.

5. Fondi prej 3 239 400 (tre milionë e dyqind e tridhjetë e nëntë mijë e katërqind) lekësh të përballohet nga fondi rezervë i buxhetit të shtetit.

6. Ngarkohen Ministria e Kulturës, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë për zbatimin e këtij vendimi.

6. Ky vendim hyn në fuqi menjëhere. KRYEMINISTRI Edi Rama

LEXONI DHE KËTË SHKRIM TË NGJASHËM

ZBULOHET TESTAMENTI I MID’HST FRASHËRI DHE SI E DONTE VARRIN

Authored by: Rrjetat

There is 1 comment for this article
  1. miltiadh vevecka at 4:51 pm

    Mitat Frasheri u blasfemua nga Cajupi si turkoman ne shkrimin “klubi i Selanikut” dhe u arratis nga Shqiperia ne vitin 1944 si kryetar i Ballit Kombetar qe bashkepunoi me pushtuesit gjate luftes. Nuk e kuptojme cfare lidhje ka ky personalitet antikombetar me vitin e Skenderbeut dhe aq me e pakuptueshme eshte llogjika e qeverise Rama qe jep para nga buxheti i shtetit te varfer shqiptar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *