Ad
Diskutim mbi relacionin për projektligjin “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2018”

Diskutim mbi relacionin për projektligjin “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2018”

Ad

Komisioni i Ekonomisë dhe Financave 📊

Blerina Gjylameti

Diskutim mbi relacionin për projektligjin “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2018”.

Objekti i diskutimit synon plotësimin e kërkesës ligjore “Për menaxhimin e sistemit buxhetor”, për raportimin e zbatitmit të buxhetit të vitit 2018, të llogarive financiare të entiteteve të qeverisjes së përgjithshme dhe auditimit të brendshëm.

✅U rrit ekonomia me 4.1 %
✅Investimet e huaja u rritën me 13 %
✅Zgjerimi i tregu të punës, ku norma e papunësisë nga 14 % një vit më parë u ul me 12.8 %
✅Defiçiti buxhetor zbriti me 1.6 %
✅Borxhi është ulur në 67.8 %
✅Lufta ndaj informalitetit ndikoi ndjeshëm në rritjen ekonomike

#EkonomiaQeDuam❤️

Authored by: Rrjetat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *